Akcija!

250,00 kn 140,00 kn

Biblioteka Promišljanja 1-3

Tri izvrsne knjige u paketu po posebnoj cijeni za blagdane!

Opis

Hermann Hesse: Misli
Ovdje su po prvi put na jednome mjestu okupljena i tematski razvrstana neka od njegovih najsjajnijih pjesničkih i filozofskih razmišljanja o umjetnosti i kulturi, prirodi i ljepoti, o ljudskoj duši, sreći, smislu života, o ljubavi. Knjiga se čita kao svojevrstan duhovni vodič, kao uzvišen poticaj na promišljanje vlastite osobnosti, naših vrednota, ciljeva i svrha.

Heinrich Boll:
Bez pretjerivanja može se reći da je zbirka „Ne samo za Božić“ koja sadrži neke od najljepših pripovjedaka i satira Heinricha Bölla reprezentativno djelo njemačke književnosti. Već godinama generacije mladih čitatelja upravo posredstvom ove knjige otkrivaju djelo njemačkoga nobelovca. Osim naslovne satire „Ne samo za Božić“ ova zbirka sadrži i pripovijetke kao što su „Sabrana šutnja doktora Murkea“ i „Nešto će se dogoditi“ koja danas već predstavljaju klasična djela njemačke pripovjedne umjetnosti.

Monika Peetz: Utorkinje
Roman Utorkinje priča je o prijateljstvu pet žena posve različitih karaktera i zanimljivih životnih sudbina. Upoznavši se prije petnaest godina na tečaju francuskoga jezika, prijateljstvo njeguju družeći se svakoga prvog utorka u mjesecu u francuskome restoranu, a jednom godišnje na zajedničkom putovanju.

detail product

  • Pages :
  • Cover design :
  • Publisher :
  • Language :
  • ISBN :
  • Product Dimensions :
  • Released :

about the author

Author

Njemački književnik Heinrich Böll (Köln, 21. prosinca 1917. - Kreuzau, 16. srpnja 1985.) je sudjelovao kao običan vojnik u Drugomu svjetskom ratu, a kratko je vrijeme nakon prestanka neprijateljstava proveo u saveničkom zarobljeništvu. Nakon povratka u rodni grad, opisanog u romanu „Anđeo je šutio“, studirao je germanistiku te putovao po Irskoj i Sovjetskom Savezu. Godine 1947. priključio se "Grupi 47". Bio je predsjednik njemačkog PEN-a, a od 1971. godine i cjelokupnog udruženja PEN. Godine 1972. dobio je Nobelovu nagradu za književnost. Djelovao je kao romanopisac, esejist, dramatičar, a u djelima je kritičar njemačke stvarnosti i moralist s pozicija kršćanskog socijalizma. Prvi je od modernih njemačkih književnika (Günter Grass, Uwe Johnson …) koji su u drugoj polovici XX. stoljeća njemačku književnost učinili zanimljivom. Prikazuje Njemačku između svjetova: između ruševina i tereta Trećeg Reicha i nove dinamične i kompleksne zbilje boreći se za istinske humanističke vrijednosti (ljubav, slobodu, solidarnost). Sedamdesetih godina primjetan je njegov socijalni i politički angažman, posebno u obrani demokratskih principa u proturatnim i ekološkim pokretima. Smatrali su ga savješću nacije. Kao predsjednik svjetskog PEN-a zauzimao za slobodu riječi i pisaca u neslobodnim zemljama. Zahvaljujući tom angažmanu za Heinricha Bölla su znali i oni koji nisu čitali lijepu književnost.

Author

Nijemac Hermann Hesse jedan je od najčitanijih i najprevođenijih pisaca prošloga stoljeća. Mladež na Zapadu smatrala ga je začetnikom hipi-kulture te je osobitu popularnost stekao šezdesetih godina. Pohađao je sjemenište iz kojega bježi, a zatim radi kao knjižničarski i bravarski pomoćnik. Putuje u Indiju, koja ostaje njegova trajna inspiracija. Za Prvoga svjetskog rata djeluje u Crvenom križu. Nastanivši se stalno u Švicarskoj i postavši njen državljanin (1923.), Hesse javno istupa protiv nacističke ideologije i ratnog osvajanja. Njegova je prepiska s Romainom Rollandom važno ljudsko i kulturno-povijesno svjedočanstvo toga vremena. Vrhunac je Hesseova dometa roman Stepski vuk (Der Steppenwolf, 1927.). Brojne autorove knjige poezije sadrže nekoliko antologijskih pjesama. Dobitnik je Nobelove nagrade za književnost 1946. godine. Hesse je pisao i putopise i eseje. Najpoznatija su mu djela: Peter Camenzind, (1904.), Pod žrvnjem (1906.), Gertrud (1910.), Rosshalde (1914.), Demian (1919.), Siddhartha (1922.), Narcis i Zlatousti (1930.), i Igra staklenim perlama (1943.).

Author

Monika Peetz studirala je njemačku književnost, komunikacijske znanosti i filozofiju na Sveučilištu u Münchenu. Nakon toga radila je u reklamnoj agenciji i izdavaštvu. Od 1990. do 1998. radi na Bavarskome radiju kao dramaturginja i urednica, a od 1998. godine scenaristica je u Njemačkoj i Nizozemskoj. Monika Peetz jedna je od najpopularnijih suvremenih njemačkih spisateljica. Od 2004. do danas objavila je niz televizijskih scenarija. Godine 2010. objavljuje svoj prvi roman „Utorkinje“, a 2012. njegov nastavak „Sedam dana bez“. Uz ove dvije knjige poznata je i po scenarijima: 2004. Ein Baby zum Verlieben 2007. Noch einmal zwanzig sein. 2009. Die Rebellin. - Dreiteiler zusammen mit Christian Jeltsch 2010. Tulpen aus Amsterdam. zusammen mit Johannes Lackner 2011. Die Dienstagsfrauen. 2012. Und weg bist du. 2012. Deckname Luna. - Zweiteiler zusammen mit Christian Jeltsch 2013. Sieben Tage Ohne. Prema njemačkome tjedniku „Der Spigel“ Utorkinje su jedna od najvećih europskih i svjetskih uspješnica proteklih godina.

X