Akcija!

80,00 kn130,00 kn

Horor – Priče za laku noć 3

U ovoj zbirci, trećoj po redu, u skoro godišnjem ritmu izlaženja, mjesto su našli razni velikani svjetske književnosti sa svojim nepoznatim djelima.

SKU: N/A Kategorija:

Očisti

Opis

U ovoj zbirci, trećoj po redu, u skoro godišnjem ritmu izlaženja, mjesto su našli razni velikani svjetske književnosti sa svojim nepoznatim djelima. Ima tu svega, od školske lektire poput Marka Twaina i njegovih čudnih snova, Oscara Wildea bez slike Doriana Greya, Franka L. Bauma bez čarobnjaka i zlatnog puta, Ivana Turgenjeva bez očeva i sinova, Rudyarda Kiplinga bez tigrova i džungle, Jacka Londona bez vukova i teškog života na Aljasci, a Leonid Andrejev i njegov Lazar pričaju priču o uskrsnuću dok se Walt Whitman bavi školskom disciplinom… No nemojte misliti da smo zaboravli i autore koji će u godinama koje dolaze tek postati klasikom, a možda jednog dana i sami biti uvršteni u lektiru. Edith Nesbith standardno je dobra u svojim horor minijaturama dok se Washington Irving poigrava odnosom vraga i malog čovjeka. Priča Boba Shawa je na granici horora, ponajviše zbog neočekivanog raspleta i kraja gdje šok i nevjerica preuzimaju mjesto stravi. David J. Schow, kao scenarist kultne Vrane priča o običnom tjednu lovca na vampire. Nemojte preskočiti ni Mikea McCormacka s prokleto dobrom pričom o umjetnosti napisanoj poput predgovora katalogu izložbe i o tome što je sve potrebno da bi čovjek postao priznati umjetnik…

Dodatne informacije

Uvez

Tvrdi uvez, Meki uvez

detail product

  • Pages :
  • Cover design :
  • Publisher :
  • Language :
  • ISBN : 978-953-252-135-1
  • Product Dimensions :
  • Released :

about the author

Author

Howard Phillip Lovecraft (1890.-1937.) jedan je od najbitnijih autora žanrovske književnosti uopće, koji je svojim pulp-pričama, uglavnom objavljivanim u kultnom časopisu Weird Tales tridesetih godina, razvio natprirodni horor do krajnjih granica mašte. Svojim idejama utjecao je na sve kasnije pisce žanra i ostavio nemjerljiv trag ne samo u hororu, već i svim književnostima i vizualnim umjetnostima (ilustracija, strip, film) koje se bave fantastičnim i natprirodnim. Posthumno su njegove priče sabrane u brojne zbirke, antologije i kolekcije; premda tipičan predstavnik pulp-književnosti iz tridesetih, opterećen tadašnjim spisateljskim navadama, i danas je zbog svoje maštovitosti rado čitan i njegova djela se nikad nisu prestala objavljivati.

X