Akcija!

49,00 kn 45,00 kn

Jedno

Jedno je provokativna knjiga koja daje prekrasne, nadom ispunjene odgovore na brojna pitanja: Kako bi izgledalo susresti samog sebe iz prošlosti ili budućnosti? Kojim bi tokom krenuo naš život da smo pošli drugim putovima?

Kategorija:

Opis

Jedno je provokativna knjiga koja daje prekrasne, nadom ispunjene odgovore na brojna pitanja: Kako bi izgledalo susresti samog sebe iz prošlosti ili budućnosti? Kojim bi tokom krenuo naš život da smo pošli drugim putovima?

Vođeni ljubavlju i nadom, Leslie i Richard Bach posjećuju različita vremena i različita mjesta, gdje komuniciraju s vlastitim alternativnim bićima.

Knjiga je veličanstvena bajka za odrasle koja nas vodi u područje beskonačnih svjetova i života, ali i istančan uvid u Bachovu filozofiju. Čitati je pruža veliku radost, a glazba njenih rečenica trajno će ostati u sjećanju.

detail product

  • Pages :
  • Cover design :
  • Publisher :
  • Language :
  • ISBN : 953-6234-49-1
  • Product Dimensions :
  • Released :

about the author

Author

Jedan od najpoznatijih suvremenih američkih pisaca rođen je 1936. godine. Od djetinjstva zaluđen letenjem, nakon smrti starijeg brata čvrsto odlučuje postati pilot. Pridružuje se Ratnom zrakoplovstvu SAD. Izbjegava Korejski rat (jer je bio premlad), kao i Vijetnamski, koji započinje nedugo nakon što Bach, nesklon vojnoj stezi, napušta Zrakoplovstvo. Posao pronalazi kao tehnički crtač u avio-industriji. Stalno radno vrijeme i dosadan posao sputavaju mu duh, pa zadnjim novcem kupuje stari dvokrilac i odlazi na višegodišnje lutanje američkim Srednjim zapadom. Izdržava se prodajući vožnje u avionu dvosjedu po malim mjestima. Prema vlastitim riječima, spavanje na otvorenom, ispod avionskog krila i prehrana konzervama uvjerili su ga da izdavaču pošalje neke svoje rukopise. Prva knjiga ubrzo postaje planetarni hit - Galeb Jonathan Livingston, o ptici koja teži preći barijere vlastitih mogućnosti. Novac pritječe u velikim količinama, pa se Bach odaje životu raskalašenog milijunera, koji, uz ostalo, posjeduje i devetnaest aviona kojima samo on leti. Takav život dovodi do stečaja iz kojega ga jedva izvlači kasnija supruga i suradnica na nekim knjigama Leslie Parish. Slijedi novo stvaralačko razdoblje s njegovim poznatim djelima: Prividi, Most preko vječnosti, Jedno. Nakon devet knjiga za odrasle zamjećuje se spisateljski zamor. Na pragu sedamdesetih, nikad potpuno odrastao dječak Dickie ponovo nalazi nadahnuće i počinje pisati seriju romana za djecu o malim životinjicama iz porodice lasica, koja je odmah izazvala pohvale kritike.

X