Akcija!

165,00 kn 95,00 kn

Lovci na zlato

Lovci na zlato nastavljaju gdje su stali Lovci na vukove, prateći mladog Wabigoona, sina bijelog činovnika i indijanske princeze, njegovog bijelog prijatelja Roda i starog indijanskog mudraca Mukokija u novim pustolovinama u divljim prostranstvima kanadskog sjevera, gdje ljudska noga jedva da je ikad kročila.

Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Lovci na zlato nastavljaju gdje su stali Lovci na vukove, prateći mladog Wabigoona, sina bijelog činovnika i indijanske princeze, njegovog bijelog prijatelja Roda i starog indijanskog mudraca Mukokija u novim pustolovinama u divljim prostranstvima kanadskog sjevera, gdje ljudska noga jedva da je ikad kročila. Netom nakon što su se vratili iz jedne pustolovine odmah hrle u drugu, pri čemu će se opet naći oči u oči sa svojim starim neprijateljima, indijanskim odmetnicima, a nakon toga napokon poći tragom tajanstvene karte koja bi ih trebala odvesti do toliko priželjkivanog zlata. Priča koja se krije iza stare karte, međutim, mnogo je složenija no što bi itko pomislio, a trojac će na kraju svoje uzbudljive potrage pronaći mnogo više od zlata i pokazati nam kako su prijateljstvo i čovječnost daleko vrjedniji od bilo kakvog materijalnog blaga. Važna uloga u romanu pripada starosjediocima Indijancima, čije poruke o obzirnom suživotu s prirodom te prijateljskim i miroljubivim odnosima s bijelim susjedima nisu nimalo izgubile na aktualnosti unatoč tome što je djelo napisano prije više od stotinu godina. Iz Wabigoonovih i Mukokijevih usta naučit ćemo mnogo o običajima, vjerovanjima i povijesti kanadskih indijanaca i čuti nekoliko prekrasnih legendi i anegdota iz života o divljini, nesumnjivo temeljenih na autorovom vlastitom iskustvu, a Rod će nas unatoč svojoj mladosti katkad iznenaditi svojom mudrošću i tolerancijom na koju bismo se svi mogli ugledati.

detail product

  • Pages :
  • Cover design :
  • Publisher :
  • Language :
  • ISBN : 978-953-252-150-4
  • Product Dimensions :
  • Released :

about the author

Author

Oliver James Curwood rođen je 12. lipnja 1878. u mjestu Owosso u Michiganu, SAD. Napustio je srednju školu prije mature, no prošao je prijemni ispit na Sveučilištu u Michiganu, i upisao novinarstvo. Nakon dvije godine napustio je koledž i postao novinar. Godine 1900. prodao je svoju prvu priču dok je radio za Detroit News Tribune. Do 1909. uštedio je dovoljno novaca za putovanje po kanadskom sjeverozapadu, što mu je poslužilo kao inspiracija za pustolovne priče. Spisateljski uspjesi omogućili su da u Yukonu i na Aljaski provede nekoliko mjeseci svake godine o čemu je napisao više od trideset knjiga. Curwood je bio strastveni lovac u mladosti, ali je kasnije postao borac za očuvanje okoliša, pa je 1926. imenovan i u Michigansko povjerenstvo za očuvanje prirode. Promjenu stava prema divljim životinjama jasno je izrazio u romanu The Grizzly King: „Najveće uzbuđenje nije ubiti ih, nego ih pustiti da žive.“ U svoje je vrijeme bio najbolje plaćeni pisac u Sjedinjenim Državama. Prevođen je na brojne jezike, a prema njegovim djelima je snimljeno osamnaest filmova. U Trail Beyondu iz 1934. glumi i John Wayne.

X