Akcija!

49,00 kn 45,00 kn

Najljepše pripovijetke – dio treći

Osam novih priča Hermanna Hessea u trećem dijelu Najljepših pripovjedaka.

Kategorija: Oznake: ,

Nema na zalihi

Opis

Mladi evangelički svećenik Robert Aghion odlazi u misiju pokrštavanja “poganskih” Indijaca i ondje, zatečen, otkriva visokorazvijenu, tolerantnu religijsku kulturu, ali i prvu ljubav.

Strašan ciklon pojavit će se takoreci niotkuda i izbrisati gotovo sve što se dotada zvalo zavičaj.

U malome provincijskom mjestu održat ce se književna večer o kakvoj nijedan autor ne sanja.

Potraje li rat još dvije godine alegorijska je pripovijest o bezumlju totalitarizma.

Dječja duša našla se u mučnome razdoru izmedu svojih malih žudnja, slabosti, strahova i kajanja i strogoga svijeta odraslih utjelovljenoga u vlastitome ocu.

Strani grad na jugu tragikomična je slika modernoga turističkog mjesta koje brižljivo čuvajuci puni komfor suvremenom turistu stvara privid netaknute izvornosti.

Prosjak i Prekinuti školski sat oslikavaju prizore iz svakodnevna života koje svijet odraslih katkada jedva zamječuje, dok dječje oči i duša u njima nalaze uzbodljive pustolovine.

Mali dimnjačar minijaturna je pripovijest poput fotografske snimke i uhvaćenoga trenutka neosvještene djecje sreće.

detail product

  • Pages :
  • Cover design :
  • Publisher :
  • Language :
  • ISBN : 953-6996-70-7
  • Product Dimensions :
  • Released :

about the author

Author

Nijemac Hermann Hesse jedan je od najčitanijih i najprevođenijih pisaca prošloga stoljeća. Mladež na Zapadu smatrala ga je začetnikom hipi-kulture te je osobitu popularnost stekao šezdesetih godina. Pohađao je sjemenište iz kojega bježi, a zatim radi kao knjižničarski i bravarski pomoćnik. Putuje u Indiju, koja ostaje njegova trajna inspiracija. Za Prvoga svjetskog rata djeluje u Crvenom križu. Nastanivši se stalno u Švicarskoj i postavši njen državljanin (1923.), Hesse javno istupa protiv nacističke ideologije i ratnog osvajanja. Njegova je prepiska s Romainom Rollandom važno ljudsko i kulturno-povijesno svjedočanstvo toga vremena. Vrhunac je Hesseova dometa roman Stepski vuk (Der Steppenwolf, 1927.). Brojne autorove knjige poezije sadrže nekoliko antologijskih pjesama. Dobitnik je Nobelove nagrade za književnost 1946. godine. Hesse je pisao i putopise i eseje. Najpoznatija su mu djela: Peter Camenzind, (1904.), Pod žrvnjem (1906.), Gertrud (1910.), Rosshalde (1914.), Demian (1919.), Siddhartha (1922.), Narcis i Zlatousti (1930.), i Igra staklenim perlama (1943.).

X