Akcija!

130,00 kn 65,00 kn

Poput ljubavi

Tko je pustio plin? Bio je to očito ljubavnički dogovor: tužno ali jednostavno dvostruko samoubojstvo – pismo, gola tijela na krevetu, prazne boce pića, zatvoreni prozori i plin koji je izlazio iz kuhinjskog štednjaka. Steve Carella i Cotton Hawes trebali su slucaj zaključiti brzo i učinkovito – samoubojstvo.

Kategorija:

Opis

Tko je pustio plin? Bio je to očito ljubavnički dogovor: tužno ali jednostavno dvostruko samoubojstvo – pismo, gola tijela na krevetu, prazne boce pića, zatvoreni prozori i plin koji je izlazio iz kuhinjskog štednjaka. Steve Carella i Cotton Hawes trebali su slucaj zaključiti brzo i učinkovito – samoubojstvo.

Ipak, sve je nekako bilo preuredno i Steve, Cotton i ekipa iz 87. postaje bacili su još jedan pogled, onako rutinski, naravno. Njihova rutinska pretraga otkrila je tri moguća osumnjičenika: majku preminule žene, s policom osiguranja na kćerkin život; ogorčenog muža cija je supruga umrla u naručju drugog muškarca i mrtvačevog brata koji je uporno tvrdio kako se radi o ubojstvu. Ali kako, pitali su se Steve i Cotton, uhvatiti hladnokrvnog ubojicu i natjerati ga da prizna, kad ne možete dokazati da su žrtve uistinu ubijene …?

***

Ed McBain, veliko ime američkog i svjetskog kriminalističkog romana i velemajstor onog podžarna kojeg teoretičari zovu “police procedurals” – ostati će upamćen, prije svega po seriji romana (55 naslova objavljenih u raponu od točno pola stoljeća) koji se događaju u imaginarnoj 87. policijskoj stanici. Radi se o zasigurno najdugovječnijoj krimi-seriji svih vremena u književnosti, a samim time i vjerojatno najpopularnijoj.

U svojoj bogatoj spisateljskoj karijeri napisao je više od stotinjak romana, koji su se po nekim procjenama prodali u više od 100 milijuna primjeraka na svim kontinentima. Pisao je pod čak 6 pseudonima (pravo ime mu je bilo Salvatore A. Lombino), ali je najveće priznanje, kako publike tako i kritike, doživio kao Ed McBain. Okušao se i u pisanju drama, scenarija (scenarij za Hitchcockove “Ptice”), kratkih priča, i dr.

detail product

  • Pages :
  • Cover design :
  • Publisher :
  • Language :
  • ISBN : 978-953-252-035-4
  • Product Dimensions :
  • Released :

about the author

Author

Ed McBain rođen je u New Yorku. Nakon Drugog svjetskog rata koji provodi u američkoj mornarici nekoliko mjeseci predaje na srednjoj školi, a onda dobiva posao u literarnoj agenciji u New Yorku. Njegov prvi roman THE BLACKBOARD JUNGLE objavljen je 1954., a kasnije je pretvoren u film s Glennom Fordom i Sidneyjem Poitierom. Od tada je napisao više od osamdeset romana pod raznim imenima od kojih su najčuvenija Evan Hunter i Ed McBain. Napisao je brojne scenarije od kojih je najpoznatiji onaj za Hitchcockove Ptice. Pod imenom Ed McBain autor je romana o 87. policijskoj postaji, najdužem, najrazličitijem i vjerojatno najpopularnijem kriminalističkom serijalu na svijetu. Do sada je napisao 52 romana o 87. policijskoj postaji od kojih je pretposljednji Velika Lova dobitnik nagrade Edgar za najbolji kriminalistički roman 2001. Osim navedene nagrade dobitnik je brojnih nagrada za svoje kriminalističke romane. Njegovi romani objavljuju se u Belgiji, Brazilu, Kanadi, Hrvatskoj, Češkoj, Danskoj, Velikoj Britaniji, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Nizozemskoj, Italiji, Izraelu, Japanu, Koreji, Norveškoj, Poljskoj, Portugalu, Rusiji, Slovačkoj, Španjolskoj, Švedskoj i Švicarskoj.

X