Akcija!

80,00 Kn 65,00 Kn

Restoran na kraju svemira

Drugi dio besmrtne trilogije Douglasa Adamsa koja je promijenila poimanje humora, znanstvene fantastike, života, univerzuma i svega ostalog.

Kategorija:

Opis

Kad ostanete bez doma, to je neugodno. Kad ostanete bez cijelog planeta, to je izrazito neugodno. A upravo se to dogodilo Arthuru Dentu. Kad nakon toga jos i zaglavi na planetu naseljenom uglavnom čistačima telefonskih govornica i marketingašima, možda biste pomislili da je ta sudbina jos gora. Ali sve životne nedaće lakše se podnose nakon dobrog obroka i spektakularne predstave… u restoranu na kraju svemira.

Drugi dio besmrtne trilogije Douglasa Adamsa koja je promijenila poimanje humora, znanstvene fantastike, života, univerzuma i svega ostalog.

detail product

  • Broj stranica : 240
  • Uvez : meki
  • ISBN : 978-953-699-668-1
  • Prevoditelj : Milena Benini
  • Ilustrator : Željko Pahek
  • Dimenzije :
  • Objavljeno :

about the author

Author

Douglas Adams, britanski pisac znanstveno-fantastičnih romana, rođen je u Cambridgeu 1952. godine. Diplomirao je i magistrirao u Cambridgeu, a bavio se svime i svačim - radeći kao čistač kokošinjca, zidar, tjelohranitelj, bolnički nosač, režiser te radijski producent. Svjetsku je slavu stekao zahvaljujući znanstveno-fantastičnom romanu, remek djelu «Vodič kroz galaksiju za autostopere» (The Hitch Hiker's Guide to the Galaxy), prodanom u više od 15 milijuna primjeraka diljem svijeta. Ponukan njegovim uspjehom Adams je napisao i nekoliko nastavaka poput «Restorana na kraju svemira», «Doviđenja, i hvala za sve one ribe», «Život, univerzum i sve ostalo», a po njemu je snimljena i TV serija, postavljana kazališna predstava, a Adams je pred smrt radio i na scenariju za film. Jedna od tajni njegovog uspjeha jest ono famozno nadrealističko spajanje nespojivog. Adams je spojio science fiction, prije njega žanr zamorno ozbiljan, s fascinantnim engleskim humorom. Umro je 2001. godine u SAD-u od srčanog udara u 49. godini života i iza sebe ostavio ožalošćeno mnoštvo obožavatelja svojeg djela.