Akcija!

70,00 kn120,00 kn

Stepski vuk

Upravo je Stepski vuk vjerojatno vrhunac Hesseovog stvaralaštva, svojevrstan psihoanalitički dnevnik i intimna ispovijed. Autor izlaz iz osobnog kaosa traži u djelu izrazite smionosti i značaja. Harry Haller, junak romana i piščev svojevrsni duhovni dvojnik, koji u sebi sjedinjuje mnogobrojne probleme osvita modernog doba, nalazi se u sukobu sa samim sobom i svijetom koji ga okružuje.
Stepski vuk je romanizirana kritika moderne civilizacije, iz koje Harry stalno traži izlaz, bilo na koji način, makar i samoubojstvom. No, ovaj izlaz osjeća nelegalnim i suviše jednostavnim, pa nastoji naučiti živjeti.

SKU: N/A Kategorija: Oznake: , , ,

Očisti

Opis

Iz recenzije prof. dr. Viktora Žmegača
Riječ je o najpoznatijem Hesseovu romanu u prijevodu naše vrsne prevoditeljice, pokojne Vere Čičin-Šain. Prevoditeljica je i ovom poslu prišla s odgovornošću koja je pratila cijeli njezin rad. Odlična u poznavanju njemačkog i hrvatskog jezika, uspjela je pružiti prijevod koji nije samo korektan; on je i rezultat produbljena truda da se primjereno izraze sve stilske odlike originala. Treba poželjeti da taj prijevod i nadalje nalazi što više čitatelja.

Dodatne informacije

Uvez

Tvrdi uvez, Meki uvez, E-knjiga

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Stepski vuk”

detail product

  • Pages :
  • Cover design :
  • Publisher :
  • Language :
  • ISBN : 953-6234-20-3
  • Product Dimensions :
  • Released :

about the author

Author

Nijemac Hermann Hesse jedan je od najčitanijih i najprevođenijih pisaca prošloga stoljeća. Mladež na Zapadu smatrala ga je začetnikom hipi-kulture te je osobitu popularnost stekao šezdesetih godina. Pohađao je sjemenište iz kojega bježi, a zatim radi kao knjižničarski i bravarski pomoćnik. Putuje u Indiju, koja ostaje njegova trajna inspiracija. Za Prvoga svjetskog rata djeluje u Crvenom križu. Nastanivši se stalno u Švicarskoj i postavši njen državljanin (1923.), Hesse javno istupa protiv nacističke ideologije i ratnog osvajanja. Njegova je prepiska s Romainom Rollandom važno ljudsko i kulturno-povijesno svjedočanstvo toga vremena. Vrhunac je Hesseova dometa roman Stepski vuk (Der Steppenwolf, 1927.). Brojne autorove knjige poezije sadrže nekoliko antologijskih pjesama. Dobitnik je Nobelove nagrade za književnost 1946. godine. Hesse je pisao i putopise i eseje. Najpoznatija su mu djela: Peter Camenzind, (1904.), Pod žrvnjem (1906.), Gertrud (1910.), Rosshalde (1914.), Demian (1919.), Siddhartha (1922.), Narcis i Zlatousti (1930.), i Igra staklenim perlama (1943.).

X