Akcija!

165,00 kn 95,00 kn

Tajno štovanje

Neuhvatljiva ljepotica opsjeda usamljenog pisca na zimovanju u švicarskim Alpama. Je li ona ispunjenje njegovih snova ili vodič u smrt? – Mladi pisac unajmio je jeftini stan u samom srcu Londona. Prekasno se zapitao kako to da je najamnina tako niska?

Opis

Neuhvatljiva ljepotica opsjeda usamljenog pisca na zimovanju u švicarskim Alpama. Je li ona ispunjenje njegovih snova ili vodič u smrt? – Mladi pisac unajmio je jeftini stan u samom srcu Londona. Prekasno se zapitao kako to da je najamnina tako niska? – Poslovni čovjek otputio se na nostalgično putovanje u svoju nekadašnju školu na jugu Njemačke. Ali, kakva ga to pogibelj čeka u mračnim šumama? – Lovačka družina uzaludno traga za divljači u kanadskoj šumi. Umjesto moćnih losova, suočit će s čudovištem iz indijanskih legendi! – Družina ruskih emigranata na liječenju u Egiptu prepušta se veselim zabavama. Izazvat će gnjev samog boga Horusa!

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Tajno štovanje”

detail product

  • Pages :
  • Cover design :
  • Publisher :
  • Language :
  • ISBN : 978-953-252-151-1
  • Product Dimensions :
  • Released :

about the author

Author

Algernon Henry Blackwood, rođen 14. ožujka 1869.u Shooters Hillu, danas dijelu jugoistočnog Londona, u to vrijeme mjestu u sjeverozapadnom Kentu, bio je engleski pisac kratkih priča i romana, jedan od najplodnijih pisaca priča o duhovima u povijesti ovog žanra. Školovao se na koledžu Wellington. Otac mu je bio upravitelj poštanskog ureda, prema nekim izvorima vrlo suženih vjerskih pogleda. Algernonova je karijera vrlo raznolika. Radio je na mliječnoj farmi u Kanadi, kao hotelski službenik, konobar, model, novinar New York Timesa, osobni tajnik, poduzetnik i učitelj violine. Povremeno je pisao eseje za razne časopise. U kasnim tridesetima vratio se u Englesku i počeo pisati priče o nadnaravnom. U tome je vrlo uspješan, piše barem deset izvornih zbirki kratkih priča, da bi konačno nastupao na radiju i televiziji kazujući ih. Napisao je četrnaest romana, nekoliko dječjih knjiga te niz predstava. Bio je strastveni ljubitelj prirode i života na otvorenom, što se odražava u brojnim pričama. Da bi zadovoljio interes za nadnaravno, pridružuje se poznatom Ghost klubu. Prema opisu svojih prijatelja samotnjak je, ali povremeno i veselo društvo. Kao i usamljeni, ali u biti optimistični junaci njegovih knjiga, bio je kombinacija mistika i pustolova. Kada se nije bavio okultizmom, rozenkrojcerstvom i budizmom, strastveno je skijao ili planinario. Bio je član Hermetičkog reda Zlatne zore. Tako su kabalističke teme u središtu njegova romana The Human Chord. Dva najpoznatija djela su mu Vrbe (objavljene 2008. u zbirci Horor priče za laku noć) i Wendigo. Često bi pisao priče za novine kad su rokovi bili kratki, što je rezultiralo time da nikad nije točno zbrojio koliko ih je ukupno napisao. Iako je poznatiji kao pisac horor priča, u većini djela se ne trudi zastrašivati čitatelje već izazvati osjećaj strahopoštovanja. Dobri primjeri su romani Centaur, u kojem putnik susreće krdo mitskih stvorenja te Julius LeVallon i njegov nastavak Bright Messenger, koji se bave reinkarnacijom i mogućnosti nove, mistične evolucije u ljudskoj svijesti. Napisao je autobiografiju o svojim ranim godinama Episodes Before Thirty (1923.), a biografiju mu je objavio Mike Ashley. Umro je 10. prosinca 1951. od cerebralne tromboze. Kremiran je, a nekoliko tjedana kasnije njegov nećak je pepeo razbacao preko planina koje je volio više od četrdeset godina. Najpoznatija su mu djela: Jimbo: A Fantasy (1909.), The Education of Uncle Paul (1909.),The Human Chord (1910.), The Centaur (1911.), A Prisoner in Fairyland (1913.), The Extra Day (1915.), Julius LeVallon (1916.), The Wave (1916.), The Promise of Air (1918.), The Garden of Survival (1918.), The Bright Messenger (1921.), Dudley & Gilderoy: A Nonsense (1929.) i brojna druga.

X