Akcija!

50,00 kn80,00 kn

Tibor i vampiri nad Zarinom

Tibor je mlad i siromašan slikar koji kao pomoćnik radi u jedinoj seoskoj gostionici. Zaljubljen je u prelijepu gostioničarevu kći Agnezu. Igrom slučaja Tibor postaje vampir kada ga ugrize grofica Sibilska, vampirica.

SKU: N/A Kategorija: Oznake: ,

Očisti

Opis

Tibor je mlad i siromašan slikar koji kao pomoćnik radi u jedinoj seoskoj gostionici. Zaljubljen je u prelijepu gostioničarevu kći Agnezu. Igrom slučaja Tibor postaje vampir kada ga ugrize grofica Sibilska, vampirica koja je u Zarin, Tiborovo selo, došla s namjerom da ga sa svojom mnogobrojnom vampirskom vojskom pokori i izolira od ostatka svijeta. Uz tešku borbu protiv svoje nametnute vampirske prirode, Tibor je, izlažući opasnosti vlastiti život, svojom upravo otkrivenom hrabrošću zauzeo važnu ulogu u ratu između ljudi i vampira. Uz pomoć znanstvenika Kosiniusa i njegova čudotvornog napitka, uspio je povampirene seljane povratiti u ljude. Time je osujetio grofičin pakleni plan, spasio svoje seljane i Agnezu od vampira, a život u Zarinu vratio u svakodnevicu.

Dodatne informacije

Uvez

Tvrdi uvez, Meki uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Tibor i vampiri nad Zarinom”

detail product

  • Pages :
  • Cover design :
  • Publisher :
  • Language :
  • ISBN : 978-953-252-102-3
  • Product Dimensions :
  • Released :

about the author

Author

Damir Čivrak rođen je 6. 11. 1972. godine u Zagrebu. Živi i stvara u Vrbovcu. Priče, raznih žanrova, objavljivao u Večernjem listu, Teenu i dječjem časopisu Zvrk (najviše). Do prije nekoliko godina bavio se i crtanjem karikatura koje su mu objavljivane u Novom listu, Čvorku, Sindikalnoj akciji, Bumerangu, Bumbaru, i Vic majstoru. Sa svojim radovima sudjelovao je na više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Autor je scenarija za kratke stripove Tibor i Dalmo Dog koji su objavljivani u časopisima Dječji klub, Igraonica i Feniks. Godine 1997. pohađao je Školu crtanog filma u Zagreb filmu gdje je slušao predavanja najeminentnijih imena hrvatske animacije poput Joška Marušića i oskarovca Dušana Vukotića. 2005. godine polazio scenarističku radionicu Palunko3 u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza a u sklopu Zagreb film festivala gdje je uz mentorsku pomoć književnika Tomislava Zajeca realizirao scenarij Savjet. U radionicu je izabran kao jedan od dvanaest polaznika izabranih između sedamdeset prijavljenih. 2009. godine bio sudionik Dunavske scenarističke radionice u sklopu Vukovar film festivala. Zahvaljujući svojem filmskom sinopsisu, a po ocjeni redatelja i scenarista Ognjena Sviličića, odabran je kao jedan od petorice sudionika. Radionicu je vodio njemački scenarist i redatelj Yilmaz Arslan. Godine 2007. nakladnik Begen objavio mu je knjigu za djecu Tibor: Bajka o dobroćudnom vampiru. Prepoznavši u toj knjizi zanimljivu priču, studio Cateia Games odlučuje priču o Tiboru pretočiti u istoimenu računalnu igru za djecu. Kvaliteta cijelog projekta ubrzo se pokazala odličnom, pa je računalna igra Tibor objavljena i na teritoriju ruske federacije. Nakon Rusije, računalna igra Tibor objavljena je i u Poljskoj, zemljama Beneluxa, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. U ostatku svijeta priča o hrabrom Tiboru u obliku računalne igre dostupna je putem digitalne distribucije te je prevedena još na engleski, japanski, španjolski i francuski jezik). Ovakav neočekivano dobar odjek i prijem priče o Tiboru, naveo je i samog autora (kao najboljeg poznavatelja cijele stvari), da se i sam upusti u osmišljavanje (dizajniranje) igara o Tiboru. Osmislio je dvije društvene igre Tibor, Pronađi put do dvorca i Uhvati vampira. Otkrivši svoju kreativnost za osmišljavanje igara za djecu, autor je dizajnirao i sljedeće igre (nevezano uz Tibora); računalnu igru Frogs vs Storks (objavljena u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj), te dvije društvene igre za djecu Žabice i Vesela farma. Početkom 2011. godine Zagrebačka naklada objavljuje mu roman za djecu i mlade Tibor i vampiri nad Zarinom za koji 2014. god. producentska kuća Kinorama otkupljuje prava na ekranizaciju i adaptaciju u šestodijelnu animiranu seriju, a gdje je autor ujedno i jedan od scenarista serije.

X