Akcija!

165,00 kn 95,00 kn

Ubojstvo u Middle Templeu

Može li piskaralo iz gradske rubrike dnevnog lista razriješiti ubojstvo povratnika iz daleke Australije, ali i mračnu obiteljsku tajnu staru nekoliko desetljeća?

Kategorija: Oznake: ,

Opis

Može li piskaralo iz gradske rubrike dnevnog lista razriješiti ubojstvo povratnika iz daleke Australije, ali i mračnu obiteljsku tajnu staru nekoliko desetljeća? Nagrade su privlačne – pristup ekskluzivnim informacijama i stjecanje popularnosti u novinarskom svijetu, otimanje slave Scotland Yardu ispred nosa i, ponajviše od svega, osvajanje posebnog mjesta u srcu jedne mlade dame u nevolji. Slijedeći trag počasne ulaznice za utrke konja na davno napuštenom trkalištu, glavni junak, bistar i pomalo drzak novinar, upoznaje niz intrigantnih osoba iz javnog života Londona i korak po korak primiče se rješenju slučaja tajanstvenog ubojstva.

detail product

  • Pages :
  • Cover design :
  • Publisher :
  • Language :
  • ISBN : 978-953-252-145-0
  • Product Dimensions :
  • Released :

about the author

Author

Britanski novinar i pisac Joseph Smith Fletcher rođen je 1863. u Halifaxu, u West Yorkshireu, u svećeničkoj obitelji., a umro 1935. godine u Dorkingu u Surreyu. Napisao je više od 230 knjiga o raznim temama, od povijesnih djela do kriminalističkih romana. Bio je jedan od vodećih pisaca detektivskih romana u takozvano "zlatno doba detektiva". Pohađao je školu Silcoates u Wakefieldu. Neko je vrijeme studirao pravo, a nakon prekida studija zapošljava se kao novinar. Prve knjige koje je objavio su poezija. Potom je prešao na pisanje brojnih djela povijesne fikcije i povijesti, od kojih se većina bavi Yorkshireom, zbog čega je proglašen prijateljem Kraljevskog povijesnog društva. Godine 1914. napisao je prvi detektivski roman i do kraja života ih napisao više od stotinu, od kojih mnoge o privatnom istražitelju Ronaldu Camberwellu. Bio je oženjen irskom književnicom Rosamond Langbridge, s kojom je imao jednog sina. Najpoznatija su mu djela: The Borough Treasurer, The Charing Cross Mystery, The Chestermarke Instinct, Dead Men's Money, The Herapath Property, In the Days of Drake, In the Mayor's Parlour, The Ivory God, The Matheson Formula, The Middle of Things, The Middle Temple Murder, The Orange-Yellow Diamond, The Paradise Mystery, Ravensdene Court, The Rayner-Slade Amalgamation i The Safety Pin.

X