Akcija!

70,00 kn125,00 kn

Utorkinje

Roman Utorkinje priča je o prijateljstvu pet žena posve različitih karaktera i zanimljivih životnih sudbina. Upoznavši se prije petnaest godina na tečaju francuskoga jezika, prijateljstvo njeguju družeći se svakoga prvog utorka u mjesecu u francuskome restoranu, a jednom godišnje na zajedničkom putovanju.

SKU: N/A Kategorija: Oznake: , ,

Očisti

Opis

Roman Utorkinje priča je o prijateljstvu pet žena posve različitih karaktera i zanimljivih životnih sudbina.

Upoznavši se prije petnaest godina na tečaju francuskoga jezika, prijateljstvo njeguju družeći se svakoga prvog utorka u mjesecu u francuskome restoranu, a jednom godišnje na zajedničkom putovanju. Judith je nesigurna tajnica koja uz pomoć ezoterije i istočnjačke mudrosti traži svoj vlastiti put. Caroline je uspješna i elokventna odvjetnica, Eva, brižna majka četvero djece i liječnica s neostvarenom karijerom, mlada dizajnerica Kiki pokušava uspjeti u poslu i napokon se sretno zaljubiti, a Estelle je imućna mondena dama britkoga jezika.

No, ovogodišnje putovanje biti će u mnogočemu posebno. Judith je nedavno preminuo muž, i ona želi dovršiti njegovo započeto i teškom bolešću prekinuto hodočašće u Lourdes. Polazeći na hodočašće prijateljice ni ne slute da će se na netaknutim fasadama njihovih uspješnih i sretnih građanskih života pojaviti prve pukotine. Na vidjelo će izaći istine koje će im iz temelja promijeniti živote, a prijateljstvo staviti na kušnju.

Ovaj duhoviti i intrigantni roman čita se u jednom dahu.

Utorkinje su jedna od najvećih europskih i svjetskih uspješnica proteklih godina. Dosad je preveden na 15 jezika, a samo je u Njemačkoj prodan u 800.000 primjeraka. Monika Peetz jedna je od najpopularnijih suvremenih njemačkih spisateljica. Prema romanu Utorkinje 2011. godine snimljen je i igrani film.

Dodatne informacije

Format

Tvrdi uvez, Meki uvez, E-knjiga

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Utorkinje”

detail product

  • Pages :
  • Cover design :
  • Publisher :
  • Language :
  • ISBN : 978-953-252-149-8
  • Product Dimensions :
  • Released :

about the author

Author

Monika Peetz studirala je njemačku književnost, komunikacijske znanosti i filozofiju na Sveučilištu u Münchenu. Nakon toga radila je u reklamnoj agenciji i izdavaštvu. Od 1990. do 1998. radi na Bavarskome radiju kao dramaturginja i urednica, a od 1998. godine scenaristica je u Njemačkoj i Nizozemskoj. Monika Peetz jedna je od najpopularnijih suvremenih njemačkih spisateljica. Od 2004. do danas objavila je niz televizijskih scenarija. Godine 2010. objavljuje svoj prvi roman „Utorkinje“, a 2012. njegov nastavak „Sedam dana bez“. Uz ove dvije knjige poznata je i po scenarijima: 2004. Ein Baby zum Verlieben 2007. Noch einmal zwanzig sein. 2009. Die Rebellin. - Dreiteiler zusammen mit Christian Jeltsch 2010. Tulpen aus Amsterdam. zusammen mit Johannes Lackner 2011. Die Dienstagsfrauen. 2012. Und weg bist du. 2012. Deckname Luna. - Zweiteiler zusammen mit Christian Jeltsch 2013. Sieben Tage Ohne. Prema njemačkome tjedniku „Der Spigel“ Utorkinje su jedna od najvećih europskih i svjetskih uspješnica proteklih godina.

X