Akcija!

150,00 kn 135,00 kn

Zmajska zora

Stara domaja je moćno mjesto.
Vještica s Manhattana koja dolazi u Istru na oporavak – to možda zvuči neobično, ali neobični događaji tu tek počinju. Serena stiže u Pazin gdje je dočekuje mnogo toga što nije mogla ni zamisliti, ali nad njom i cijelim krajem nadvijaju se i crni oblaci koje netko mora zaustaviti. A taj netko će, po svemu sudeći, morati biti upravo ona. Kad joj zatreba pomoć, morat će odlučiti kome može vjerovati. I hoće li zajedničkim snagama uspjeti dočekati zmajsku zoru.

Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

 

“Misli na zmaja!”
“Molim?” Serena se okrenula i ustuknula. Pred njom je stajala žena koja kao da je ispala iz nekog japanskog horrora, blijeda, odjevena u bijelo, i duge crne kose.
“Misli na zmaja!” ponovila je, podižući jednu mršavu ruku. “Nemoj ga zaboraviti.” Odjednom, lice joj se smekšalo. “Svi ostali jesu…”

detail product

  • Pages :
  • Cover design :
  • Publisher :
  • Language :
  • ISBN : 978-953-252-198-6
  • Product Dimensions :
  • Released :

about the author

Author

Milena Benini (Zagreb, 1966.) obrazovala se na Klasičnoj gimnaziji i Filozofskom fakultetu u Zagrebu; diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na sveučilištu St. George u Oxfordu. Kao prevoditeljica i/ili urednica surađivala je s brojnim domaćim i stranim nakladničkim kućama i institucijama, od Školske knjige i Zagrebačke naklade, preko američkih nakladnika Pulsar Books i Dark Star Publications, do Galerije Klovićevi dvori i Central European University u Budimpešti. Radila je i kao voditeljica projekta Život knjige-Book life, nastalog u suradnji između centra Otvoreno društvo – Hrvatska, nizozemskog Ministarstva vanjskih poslova i centra za knjigu Next Page iz Sofije. Prevođenjem se bavi već dugi niz godina, a dobila je i nagradu za najbolji prijevod nekog djela o Istri, za prijevod romana François-Régisa Bastidea Čovjek koji je čeznuo za dalekom ljubavi (Naklada Zoro, 2009.). Prevodila je djela Michela Houellebecqa, Borisa Viana, Julesa Vernea, Michaela Moorcocka, Terryja Pratchetta, Douglasa Adamsa, Thomasa de Quincyja, Stephena Kinga, Normana Mailera i mnogih drugih. Autorica je zbirke pripovjedaka Jednorog i djevica (Mentor, Zagreb, 2005). Bila je dugogodišnji član organizacijskog odbora međunarodnog književnog festivala Pontes, te uredništva hrvatskog književnog časopisa Op.A.. Surađivala je na projektu "Tko/Što nas isključuje – Rod, manjine, razlike, Online početnica", izvedenom uz financijsku potporu Ureda za ljudska prava Vlade HR, u organizaciji Centra za ženske studije Zagreb, čija je nekadašnja polaznica i suradnica. Volonterski radi i za Hrvatski jazz-klub. Pisanjem se počela baviti još sa 14 godina, kad je prve pripovijetke objavila u časopisu "Sirius". U međuvremenu, objavila je brojne priče u domaćim i stranim časopisima, kao i dva romana. Dobitnica je brojnih domaćih nagrada, uključujući tu i četiri nagrade SFera, za teorijski tekst, ali i za minijaturu, kratku priču, novelu i roman. Također je (zajedno s koautorima) dobitnica međunarodne nagrade Eppie za djelo The Complete Guide to Writing Science Fiction (DragonMoon Press, 2007.), a pripovijetke su joj prevođene na više jezika, među kojima i španjolski i poljski. Za 2012. godinu dobila je i stipendiju pazinske Kuće za pisce – Hiže od besid, te trenutno boravi u Pazinu kao gost-pisac.

X