20%

Tajne avanture Sherlocka Holmesa

Prethodno najniža cijena: 17,25 
Snižena cijena: 13,80 

Otkad zna za sebe, proslavljeni američki autor “tvrdokuhanih” krimića Gary Lovisi vatreni je obožavatelj Sherlocka Holmesa. Fascinacija Holmesom i njegovim svijetom kulminirala je odlukom da pokuša oživjeti jednog od najslavnijih književnih detektiva svih vremena.

Kategorija:

Opis

Otkad zna za sebe, proslavljeni američki autor “tvrdokuhanih” krimića Gary Lovisi vatreni je obožavatelj Sherlocka Holmesa. Fascinacija Holmesom i njegovim svijetom kulminirala je odlukom da pokuša oživjeti jednog od najslavnijih književnih detektiva svih vremena. Koliko je pokušaj bio uspješan, najbolje govori činjenica da je za priču “Avantura nestalog detektiva” bio nominiran za prestižnu američku književnu nagradu Edgar. Lovisi se svojim pričama svrstao uz bok majstoru Arthuru Conanu Doyleu i znalački spojio klasičnu detektivsku misteriju s elementima natprirodnog, ili nadznanstvenog, kako bi to rekao logični Sherlock.

U tri priče: Nestanak britanskog jedrenjaka Sophy Anderson, Velika Mycroftova igra i Avantura nestalog detektiva, vidjet ćemo čime se Holmes bavio svih onih godina dok ga je svijet smatrao mrtvim, kako se obračunao sa svojim najvećim neprijateljem, profesorom Moriartyjem, pomirio s bratom Mycroftom i razotkrio tajno društvo koje vuče korijene još iz faraonskog Egipta …