NAN%

Blade Runner 2: Na rubu ljudskosti

6,64  (50,03 kn)12,61  (95,01 kn)

Na rubu ljudskosti – ali s koje strane?

Završetak radnje filma „Blade Runner”, narocito u „redateljevoj verziji”, ostavio je mnoga pitanja otvorenima. Zašto – i kako – replikanti bježe? Što je bilo s policajcima? kako se razvijala prica izmedu Deckarda i Rachael, kojoj nije ostalo još mnogo vremena?

Očisti
SKU: N/A Kategorija:

Opis

Na rubu ljudskosti – ali s koje strane?

Završetak radnje filma „Blade Runner”, narocito u „redateljevoj verziji”, ostavio je mnoga pitanja otvorenima. Zašto – i kako – replikanti bježe? Što je bilo s policajcima? kako se razvijala prica izmedu Deckarda i Rachael, kojoj nije ostalo još mnogo vremena? Ovaj roman vraca nas u taj svijet, i vodi protagoniste kultnog filma dalje; svaki novi odgovor postavlja još poneko pitanje, i ništa nije onakko jednostavno kao što se cinilo. Dok Rachel spava u kriogenickom snu, ocajnicki cuvajuci ono malo života što joj je ostalo, Deckard je prisiljen opet krenuti u lov na replikante, a nalog mu izdaje jedina žena koja ga je u stanju ucijeniti – Tyrellova necaka koja je poslužila kao uzorak za njegovu Rachel…

Kevin Wayne Jeter duboko je povezan s Philipom K. Dickom. Bio je, uz Tima Powersa, jedan od mladih pisaca koji su se s velikanom znanstvene fantastike družili i ucili od njega; u Dickovom romanu „Valis”, lik Kevina predstavlja Jetera. Izniman toerticar žanra (covjek koji je skovao termin steampunk), Jeter je pored brojnih romana u serijalima „Ratovi zvijezda” i „Zvjezdane staze – DS9”, te nastavka Wellsovog „Vremenskog stroja”, napisao i nekoliko originalnih djela – njegov roman „Dr. Adder”, koji je Dicka oduševio, smatra se prvim cyberpunkom uopce. U ovom djelu koje je više postmodernisticko preispitivanje nego obican pastiš-nastavak, Jeter se trudio ne samo napisati zanimljivu pricu – u cemu je itekako uspio – nego i približiti filmsku verziju Dickovom književnom predlošku, što nije bilo lako izvesti, ali je doprinijelo zanimljivosti kako ovog romana, tako i sljedeca dva nastavka iz pera istog pisca.

Dodatne informacije

Uvez

Tvrdi uvez, Meki uvez