20%

Bog kiše

Prethodno najniža cijena: 17,12 
Snižena cijena: 13,70 

Zabranjena ljubav u doba perestrojke…

 

Kategorija: Oznaka:

Opis

Studentica Anja, potekla iz ateističke obitelji, odrasla u društva u kojem se pola stoljeća vjera proganjala i poricala, potaknuta nekim svojim unutrašnjim nemirima odjednom prihvaća pravoslavlje, počinje odlaziti u crkvu i ondje se zaljubljuje u mladog i karizmatičnog svećenika. Otac Antonije postaje Antoša i doznajemo da u njegovoj iskrenoj i vjerujućoj duši ima mjesta i za “vječito prokleta pitanja”, i za pivo i telefonske sporove, i rock glazbu, i više ili manje platonsku ljubav prema Anji i njenoj prijateljici nazvanoj simboličnim imenom Petra.

Priča o Anji, Petri i Antoniju nagovještava da uznemirujući susret s Bogom kiše nije kraj, već početak vjere. Kršćanstvo nije otok sigurnosti, već raskrižje stvarnog i nemogućeg, sudar sudbina.

“Bog kiše” se čita kao akcija, u jednom dahu, autorica do kraja drži čitatelja u neizvjesnosti o tome što će se dogoditi. To je snažan, iskreno napisan roman kojim je Kučerska velikom dijelu svoje generacije pokazala istinski duhovni put i opasnosti koje ih na tom putu čekaju.

Maja Kučerska je za ovaj svoj debitantski roman 2007. godine nagrađena Studentskim Bookerom.

Dodatne informacije

Težina 255 g
Dimenzije 14.0 × 1.7 × 20.0 cm