50%

Doba ekstrema

Prethodno najniža cijena: 37,16 
Snižena cijena: 18,58 

Eric Hobsbawm je jedan od najutjecajnijih živih povjesničara. Nema praktički nijedne značajnije opće povijesne sinteze koja ne razmatra njegove stavove, bez obzira na to prihvaća li ih ili kritizira.

Kategorija:

Opis

Napomena – knjige imaju manja oštećenja.
Knjiga Doba ekstrema predstavlja četvrti dio njegove povijesti svijeta koja obuhvaća razdoblje od 1789. godine do danas. Prethode joj Doba revolucije. Doba kapitala i Doba imperija. Naročito je veliki uspjeh doživjela ova knjiga, koja je od svog pojavljivanja 1994. godine prevedena na brojne svjetske jezike.

Hobsbawma najviše zanimaju socijalne, ekonomske i političke strukture, ali ne zanemaruje ni događaje niti akcije pojedinaca i grupa, pokušavajući uočiti sve aspekte društvene cjeline u njihovu međusobnu odnosu.

Djelo koje govori o razdoblju od 1914. do pada komunizma obuhvaća velike društvene, političke i gospodarske promjene koje su se u «kratkom» 20. stoljeću dogodile u svijetu. U ovoj knjizi, koja je uspješan spoj sinteze i analize, autor iznosi složen splet privrednih, društvenih, idejnih i kulturnih promjena koje su uvelike odredile kretanje Europe i svijeta u prošlom, pa i u ovom stoljeću. Hobsbawmov je pristup sveobuhvatan, a stil samosvojan, živ, odmjeren i stimulativan. Spremno upotrebljava forme i stilske figure čime njegov tekst, poput onih francuskih povjesničara, postaje pitak i zanimljiv i najširem krugu čitatelja.

Dodatne informacije

Težina 1200 g