50%

Doba ekstrema

280,00 kn 140,00 kn

Eric Hobsbawm je jedan od najutjecajnijih živih povjesničara. Nema praktički nijedne značajnije opće povijesne sinteze koja ne razmatra njegove stavove, bez obzira na to prihvaća li ih ili kritizira.

Kategorija:

Opis

Napomena – knjige imaju manja oštećenja.
Knjiga Doba ekstrema predstavlja četvrti dio njegove povijesti svijeta koja obuhvaća razdoblje od 1789. godine do danas. Prethode joj Doba revolucije. Doba kapitala i Doba imperija. Naročito je veliki uspjeh doživjela ova knjiga, koja je od svog pojavljivanja 1994. godine prevedena na brojne svjetske jezike.

Hobsbawma najviše zanimaju socijalne, ekonomske i političke strukture, ali ne zanemaruje ni događaje niti akcije pojedinaca i grupa, pokušavajući uočiti sve aspekte društvene cjeline u njihovu međusobnu odnosu.

Djelo koje govori o razdoblju od 1914. do pada komunizma obuhvaća velike društvene, političke i gospodarske promjene koje su se u «kratkom» 20. stoljeću dogodile u svijetu. U ovoj knjizi, koja je uspješan spoj sinteze i analize, autor iznosi složen splet privrednih, društvenih, idejnih i kulturnih promjena koje su uvelike odredile kretanje Europe i svijeta u prošlom, pa i u ovom stoljeću. Hobsbawmov je pristup sveobuhvatan, a stil samosvojan, živ, odmjeren i stimulativan. Spremno upotrebljava forme i stilske figure čime njegov tekst, poput onih francuskih povjesničara, postaje pitak i zanimljiv i najširem krugu čitatelja.

Dodatne informacije

Težina 1200 g