Krunski toranj

21,90 

Krunski toranj (The Crown Tower) prvi je dio serijala Riyrijske kronike (The Riyria Chronicles)
Hadrian Blackwater i Royce Melbourne ne mogu biti različitiji. Hadrian je brz, lukav plaćenik koji nosi tri mača, a Royce je misteriozan, mrzovoljan i hitar ubojica. Kako ova dvojica uopće mogu postati partneri, a kamoli prijatelji?
Zato je Sullivan i napisao Krunu od mačeva. Zamislite ju kao prednastavak svih ostalih njegovih romana, ali u isto vrijeme i kao posve samostalno djelo.

8 na zalihi

Kategorija: Oznaka:

Opis

Hadrian Blackwater, kovački šegrt, napustio je očevu kovačnicu kao mladić u potrazi za slavom, ali nikada nije uspio pronaći nešto što bi ga sasvim zadovoljilo. Do njega dolazi vijest o očevoj smrti i on žuri kući kako bi se susreo s Arcadiusom, očevim starim znancem sa Sveučilišta,  koji ima poruku za njega.
Po dolasku susreće se oči u oči s Royceom Melbourneom, kojeg je nekoliko puta vidio na svom putu do Sveučilišta i automatski ga prezire. Arcadius prisiljava njih dvojicu da zajedno rade kako bi ukrali knjigu iz neosvojive kule, Krune od mačeva, pothvat koji još nikomu nije uspio.
U međuvremenu upoznajemo Gwen, prostitutku iz Medforda, koja odlučuje izgraditi i voditi vlastiti bordel nakon što su je neki raniji događaji prisilili na to. Čitatelj se vrlo brzo upoznaje s njom kroz kratka poglavlja, ali zanimanje za njezin lik raste kako knjiga odmiče.

Sullivanov smisao za razvoj likova, izgradnju svijeta, humor i zaplete čine svaku pojedinačnu stranicu vrijednom vremena utrošena za čitanje. Zaljubit ćete se u dvojac tijekom njihovih uspona i padova, a nakon neočekivanog završetka, žudjet ćete za novim pustolovinama.

Dodatne informacije

Težina 375 g
Dimenzije 14.0 × 2.2 × 20.0 cm
Autor

Michael J. Sullivan

Broj stranica

304

Jezik

hrvatski

Prijevod

Mario Jović

Ilustracija naslovnice

Marc Simonetti

ISBN

978-953-252-378-2

Barcode

9789532523782

Datum izdavanja

veljača 2024.