20%

Opaki tip

Prethodno najniža cijena: 24,55  (184,97 kn)
Snižena cijena: 19,64  (147,98 kn)

Joe Kurtz je privatni istražitelj. I to dobar. Ali što to vrijedi: kad odguliš jedanaest i pol godina u Attici (jer si ubio tipa koji ti je upucao curu), ne možeš više dobiti dozvolu za privatnog istražitelja.

Kategorija:

Opis

Joe Kurtz je privatni istražitelj. I to dobar. Ali što to vrijedi: kad odguliš jedanaest i pol godina u Attici (jer si ubio tipa koji ti je upucao curu), ne možeš više dobiti dozvolu za privatnog istražitelja. Zato je Joe Kurtz prisiljen potražiti mušterije kojima njegova dozvola i nije tako važna… kao što su dvije mafijaške obitelji kojima netko sustavno ubija suradnike.

A da stvari ne bi bile tako jednostavne, netko je pokušao ubiti i Joea, i pri tome pogodio njegovu socijalnu radnicu. U utrci s vremenom, Joe mora nadvladati svoj potres mozga i probiti se kroz mrežu korupcije, laži i polusvijeta ne bi li pronašao istinu…

Oslanjajući se na tradiciju najboljih hard boiled detektivskih romana, Dan Simmons svoga opakog detektiva ipak prilagodava dvadeset i prvom stoljeću: tajnica Joea Kurtza istovremeno je i sjajna hakerica, a ni mafija više nije kao što je nekad bila, pa jednu obitelj vodi žena – prvi ženski don u povijesti. Ali ne manjka mu ni klasičnih sastojaka, od prljavih barova i psihopatskih ubojica do fatalnih žena. Sve je to, naravno, upakirano u tipičan američki noirovski stil i isporučeno s vještinom slavnoga Dana Simmonsa.