Vodenjakov sin

15,90 

Školski život i slobodno vrijeme, dugi satovi i stresni odmori, traganje za preplanulim tenom i šetnje uz ribnjake… Svijet bajki i legendi susreće se sa svakodnevnim ljudskim životom s njegovim radostima i problemima, fantastično se miješa s onim vrijednim znanja. Uzbudljiva priča s ekološkom pozadinom.

10 na zalihi

Kategorija: Oznaka:

Opis

Nekad su davno, kada je Zemlja bila puna šuma i livada, ribnjaka, močvara i potoka u selo zalazila bića, pola žabe, pola ljudi, s crvenim kapicama na glavi i ogrtačima zagasito zelene boje. Po svemu su nalikovali ljudima, samo što su obitavali u vodi. Nakon rijetkih izlazaka na površinu vraćali su se u svoj podvodni svijet tako što su posebnim čarobnim prutom udarali triput po vodenoj površini, pa bi se ona rastvorila. Nakon što su ljudi stoljećima zatrpavali močvare, crpili podzemnu vodu i odvodili je, više nisu imali gdje živjeti, pa su postupno izumirali.
Willea Woka, sina jedinca jednog od posljednjih vodenjaka iz lužičkih močvara, oduvijek su privlačila druga djeca. Kucnuo je čas da krene u školu – dječak drugačiji ne samo po zelenkastoj boji kože i dugom tamnom kaputu s ušivenim čarobnim prutom. Hoće li ondje biti sretan?

Dodatne informacije

Težina 425 g
Dimenzije 14.0 × 2.2 × 20.0 cm
Autor

Christian Schneider

Broj stranica

176

Jezik

hrvatski

Prijevod

Slava Žura

Ilustracija naslovnice

Daria Brennan

ISBN

978-953-252-375-1

Barcode

9789532523751

Datum izdavanja

prosinac 2023.