20%

Zvao sam ga Kravata

Prethodno najniža cijena: 17,12 
Snižena cijena: 13,70 

Novi glas koji povezuje europsku i japansku književnu tradiciju.

Nježna, melankolična knjiga velike jezične ljepote i jasnoće. Besprijekoran roman.

Christoph Bartmann, Süddeutsche Zeitung

 

Kategorija: Oznaka:

Opis

Zvao sam ga Krawata hipnotičan je kratki roman mlade austrijsko-japanske spisateljice Milene Michiko Flašar u čijem je središtu hikikomori, fenomen ekstremne socijalne izolacije japanske mladeži uzrokovan stresom, pritiskom i strahom od neuspjeha.

Mladi protagonist romana konačno napušta sobu u kojoj je očito predugo boravio i polako, oprezno otkriva svijet oko sebe. Klupa u parku čini mu se za početak najprimjerenijom. Ona mu postaje utočište i dom. Ondje počinje razgovarati s potpuno stranim ljudima i pričati o događajima koji su mu obilježili život. Uskoro upoznaje čovjeka puno starijeg od sebe s kojim se sprijateljuje.

Milena Michiko Flašar pripovijeda mirno, jednostavnim riječima, pa ipak čitatelja polako osvaja i zajedno se s njim bori za svoje junake. Svojom dobrotom i čvrstom vjerom ulijeva im volju i daje snagu da krenu dalje. Neizrecivo voli ljude i to ne pokušava sakriti – najradije bi zagrlila cijeli svijet.

“Zvao sam ga Krawata nije samo roman o japanskom društvenom fenomenu hikikomori već je on i parabola o nesavladivim proturječnostima odrastanja u kulturama najmodernijih industrijskih nacija, kao i o otklanjanju istih.”

Catharina Koller, Die Zeit

 

Dodatne informacije

Težina 255 g
Dimenzije 14.0 × 1.7 × 20.0 cm