11%

Crnčuga

Prethodno najniža cijena: 21,10 
Snižena cijena: 18,99 

“Draga mama – gdje god bila, ako ikad više čuješ riječ „crnčuga“, znaj da reklamiraju moju knjigu.” Osobni pogled u američko društvo i rasizam koji se krije ispod njegove površine.

10 na zalihi

Kategorija: Oznake: ,

Opis

Šezdesetih godina prošlog stoljeća Richard “Dick” Gregory, slavni američki komičar i aktivist, našao se u samom srcu borbe američkog crnca za ustavom mu zajamčena građanska prava. Gregory je napisao jedan od najsnažnijih tekstova toga razdoblja, knjigu za koju mnogi smatraju da zaslužuje mjesto među obaveznom lektirom američkih srednjoškolaca.
U njoj opisuje cijeli svoj život, od više nego skromnih početaka, preko muka u osnovnoj i srednjoj školi uzrokovanih siromaštvom i bojom kože, trkačkih dana na fakultetu, rada u osrednjim komičarskim klubovima za plaću kojom se nije mogao prehraniti, aktivističkih borbi, do tupog pogleda u očima majke mrtvih djevojčica u rasističkom napadu na crkvu u Birminghamu, u Alabami…
Napisana izuzetno pitkim jezikom, prožeta Gregoryjevim prepoznatljivim humorom, Crnčuga je knjiga koju ćete pročitati u jednom dahu – pa iako glavnina djela tematizira rasni problem u Americi, u biti je priča o sukobu čovjeka s drugim čovjekom.

Dodatne informacije

Težina 310 g
Dimenzije 14.0 × 1.7 × 20.0 cm
Vrsta izdanja

meki uvez

Autor

Dick Gregory

Broj stranica

256

Jezik

hrvatski

Prijevod

Domagoj Čavrak

Urednik

Zdenko Vlainić

Ilustracija naslovnice

Daria Brennan

ISBN

978-953-2523-45-4

Barcode

9789532523454

Datum izdavanja

svibanj 2022.