20%

Siddhartha

Prethodno najniža cijena: 80,00 kn (10,62 EUR)
Snižena cijena: 64,00 kn (8,49 EUR)

Znanje se može priopćiti, mudrost ne. Može se naći, može se živjeti, može se njome biti nošen, može se njome činiti čuda, ali reći i naučavati je, nije moguće. Istina se može izgovoriti samo ako je jednostrana.

Kategorija:

Opis

Hesse je poticaj za Siddharthu našao u razdoblju nastanka budizma. Mada je Indija bila njegovom inspiracijom i premda je njegovo djelo svakako ne samo Indijska pjesma, nego i svojevrsna oda Indiji, Siddhartha nije samo priča o Indiji. Siddhartha je i priča o čovjeku.

Siddhartha je odrastao kao sin brahmana, pripadnika najviše indijske kaste. Čitavo su njegovo djetinjstvo i mladenaštvo bili priprema za preuzimanje uloge svog oca, koje je pak naslijedio svog oca, i tako redom u prošlost. No, Siddhartha nije siguran želi li i on slijediti put svojih predaka.

Ovo je roman o odrastanju i traganju za vlastitim identitetom. Roman o sukobu generacija i odnosu između očeva i sinova. Roman istovremeno o prijateljstvu koje je trajalo godinama i koje nikad zapravo nije prestalo, usprkos svim razmimoilaženjima mišljenja i stavova. Na kraju, roman je to i o odnosima muška