NAN%

Stepski vuk

11,95 15,93 

Upravo je Stepski vuk vjerojatno vrhunac Hesseovog stvaralaštva, svojevrstan psihoanalitički dnevnik i intimna ispovijed. Autor izlaz iz osobnog kaosa traži u djelu izrazite smionosti i značaja. Harry Haller, junak romana i piščev svojevrsni duhovni dvojnik, koji u sebi sjedinjuje mnogobrojne probleme osvita modernog doba, nalazi se u sukobu sa samim sobom i svijetom koji ga okružuje.
Stepski vuk je romanizirana kritika moderne civilizacije, iz koje Harry stalno traži izlaz, bilo na koji način, makar i samoubojstvom. No, ovaj izlaz osjeća nelegalnim i suviše jednostavnim, pa nastoji naučiti živjeti.

Očisti
SKU: N/A Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Iz recenzije prof. dr. Viktora Žmegača
Riječ je o najpoznatijem Hesseovu romanu u prijevodu naše vrsne prevoditeljice, pokojne Vere Čičin-Šain. Prevoditeljica je i ovom poslu prišla s odgovornošću koja je pratila cijeli njezin rad. Odlična u poznavanju njemačkog i hrvatskog jezika, uspjela je pružiti prijevod koji nije samo korektan; on je i rezultat produbljena truda da se primjereno izraze sve stilske odlike originala. Treba poželjeti da taj prijevod i nadalje nalazi što više čitatelja.

Dodatne informacije

Uvez

Tvrdi uvez, Meki uvez, E-knjiga

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Stepski vuk”